זה החל בשנת שמיטה בהם הענבים הפקר [כמובן עם קדושת שבעית] שמחה ואחיו יוצאים לבצור כמות קטנה של ענבים לצורך יצור יין מסורתי מבית סבא,
הם עוקבים מקרוב על התהליך ונדהמים לראות עד כמה תהליכים נוצרים בכמות הקטנה של הענבים, המסורת של סבא אומרת להם הכנת יין עם פנים מחייכות ויחס מוקפד ענבים ללא רקבונות או כל פגם ואפילו קטן ככל שיהיה.
מאותה השנה שמחה לא מפסיק לבדוק לברר ללמוד לערוך ניסויים מהקטנים לגדולים
חזון של שנים לייצור יינות איכות בהליך מוקפד ומדוקדק הביא את שמחה לפתוח את היקב
לאחר מחקרים וניסויים שהוכיחו את התוצאה שדווקא ביובש שמאפיין את הנגב בשילוב הרוחות החזקות שמאפיינים את הרי הנגב, ניתן לייצר את היינות היחודיים שלנו
ואז פתחנו את היקב הקטן, עם אווירה של משפחה, כל ענב מקבל יחס אישי כבמשפחה קטנה ואוהבת.
אילן אביטבול - יינן יועץ שמחה - יינן ומנהל בפועל